Rabarbermuffins (18 stk)
150 g rabarber40 g + 150 g sukker
125 g smør
150 g marcipan
3 tsk vaniljesukker
2 æg
2 dl ymer eller creme fraiche
250 g mel
2 tsk bagepulver
Skær enderne af rabarberne og vask dem grundigt.
Skær rabarberne i små stykker på en længde 1-2 cm alt efter rabarberens tykkelse.
Hæld rabarbersnitterne i en skål og bland dem med 40 g sukker.
Stil skålen til side i 15 minutter, så rabarberne kan trække.
Bland 150 g sukker med smør, og pisk det lyst og luftigt.
Riv marcipanen på et rivejern på den grove side.
Tilsæt marcipanen til sukker- og smørblandingen og pisk det hele sammen.
Tilsæt vaniljesukker og pisk endnu en gang.
Tilsæt et æg af gangen. Pisk indtil dejen har en ensartet konsistens og tilsæt så det andet æg. Pisk godt så dejen er ensartet.
Tilsæt ymer eller creme fraiche og pisk det sammen med dejen.
Bland mel og bagepulver i en skål, og tilsæt melblandingen til dejen.
Vend til sidst rabarbersnitterne forsigtigt i dejen.
Fyld muffinsforme med dejen.
Rabarbercrumble
50 g rabarber75 g sukker
50 g mel
76 g smør
100 g marcipan
Skær enderne af rabarberne og vask dem godt.
Skær rabarberne i små stykker på en længde 1-2 cm alt efter rabarberens tykkelse.
Bland rabarbersnitterne med sukkeret i en skål.
I en anden skål tilsættes mel og smør i små stykker, og røres rundt til en ensartet blanding.
Riv marcipanen på den grove side af et rivejern og tilsæt den til mel- og smørblandingen.
Tilsæt til sidst rabarbersnitterne med sukkeret.
Fordel det udover dejen i muffinsformene.
Bag kagerne i oven i ca. 25 - 30 minutter ved 180 grader.
No hay comentarios:
Publicar un comentario